EPSON DSC picture

Venècia i l’’acqua alta’

a Actualitat/Ciència

S’enfonsa la plaça de Sant Marc

Venècia és una ciutat situada a Itàlia (Europa). Aquesta ciutat té una població de 50.000 habitants però és visitada per gairebé uns 36 milions de turistes a l’any. Els i les turistes signifiquen un 90% de les persones que transiten per la ciutat. 

A Venècia recentment hi ha hagut una inundació, però aquest fenomen ja té un nom: acqua alta. Recentment aquest fenomen ha tornat a aparèixer i s’ha fet notable a la plaça de Sant Marc, on ha arribat a uns nivells desorbitats. Així, s’ha convertit en la inundació més greu dels últims anys. 

L’acqua alta d’aquests dies combinada amb fortes ràfegues de vent i forta pluja va submergir pràcticament el 80% de la ciutat. Els cent-seixanta bombers mobilitzats per a socórrer van realitzar quatre-centes intervencions. Comentaven al final del fatídic dia:”Mai havíem vist res semblant”. 

Davant d’aquesta situació, la ciutat italiana té una infraestructura per controlar el nivell de  l’aigua que envolta Venècia. Aquesta infraestructura està constituïda per un conjunt de plaques que tenen l’objectiu  d’evitar que entri una gran quantitat d’aigua del mar i, així, evitar inundacions. Aquest sistema és conegut com a MOSE (MOdulo Sperimentale Elettromeccanico) o sigui Mòdul Experimental Electromecànic.

La innundació de dimarts demostra que el MOSE no pot controlar l’acqua alta del tot. Si el nivell de l’aigua continua creixent fins arribar als 200cm, Venècia desapareixerà. Els futurs i les futures turistes hauran de visitar Venècia amb neopré? El submarí substituirà la góndola?

Hola, em dic Axel. Soc un dels molt que treballen a bitacola report. M'agraden els videojocs, especialment els d'acció o de simulació. Jugo en moltes plataformes.

Hola, me llamo Axel. Soy uno de los muchos que trabajan en bitacola report. Me gustan los videojuegos, especialmente los de acción o de simulación. Juego en muchas plataformas.

Hi, my name is Axel. I'm one of a lot of people that work in bitacola report. I like video games, specially action or simulation.